Modrý dveře
menu

Povyšte pivo na zážitek

„Od výběru pivovaru po párování s jídlem, nic nenechávám náhodě. Proto máme pivo z pivovaru Plzeňský Prazdroj. Dal bych za něj ruku do ohně, ten rozdíl je fakt poznat. Kromě kvality piva si Prazdroj přísně hlídá vysoký standard načepovaného piva, který začíná od počáteční manipulace s pivem přes čistotu pivního vedení a celého výčepního zařízení a konče správným a jediným způsobem správného čepování plzeňského Prazdroje. Restaurant Modrý dveře už třikrát získal nejprestižnější ocenění Hvězda sládků za nejlepší péči o čepované pivo a to už samo o sobě o něčem hovoří.“

Marek Vacka, majitel Modrých dveří

Naše pivo :: Povyšte pivo na zážitek

Co si dáte?

Můžete si vybrat ze stálé nabídky pivovaru Plzeňský Prazdroj a speciálů z programu Volba Sládků. Díky tomu můžete každý měsíc vyzkoušet jiné pivo, třeba IPA nebo ale.

hladinka
pilsner-bg

Pilsner Urquell

Vychutnejte si tradiční světlý plzeňský ležák. Charakteristickou vůni sladových zrn a vyváženou karamelovou chuť získává pivo trojitým rmutováním. Měkká plzeňská voda mu propůjčuje unikátní jemnou chuť a žatecký chmel sametovou hořkost. Vlastní slad dodává pivu zlatavou barvu. U nás čepujeme z tanku.
Co k tomu z jídelního lístku: hamburger „dvouručák“ a hranolky

  • Alk.4,4 %
  • obj.0,48l
pivo-master
master-bg

Master

Tmavý osmnáctistupňový Master vyniká plnou chutí a vyšší hořkostí. Zářivou barvu a bohatou chuť získává díky kombinaci několika druhů sladů. Master je nezaměnitelný speciál, který nadchne nováčky i zkušené pivní gurmány.
Co k tomu z jídelního lístku: grilovaný hermelín s brusinkami

  • Alk. 7,0%
  • obj.0,38l
pivo-birell
birell-bg

Birell

Právem nejprodávanější nealkoholické pivo v ČR využívá speciální kvasinky, které produkují minimum alkoholu. Díky tomu prochází stejným procesem jako tradiční pivo, má plnou chuť a příjemnou hořkost. Chutná skvěle, když nemůžete nebo nechcete pít alkohol, ale sladké limonády nejsou váš styl. Birell máme na čepu klasický světlý a pomelo-grep.

  • Alk.max 0,5%
  • Obj.0,48l
Kozel (1)
kozel

Kozel 11

Kozel 11 vás odmění vypilovanou plnější chutí, která mu však neubírá na pitelnosti. Díky třem druhům sladu dokonale spojených s jemnou hořkostí chmele získal Kozel 11 mnoho ocenění v prestižních domácích i zahraničních soutěžích.

  • Alk.4,6%
  • Obj.0,48l

Hladinku, šnyt nebo mlíko?

Styl čepování ovlivňuje chuť a vůni piva, dává mu jinou teplotu i říz. Každý styl zvýrazňuje jiné přednosti českého piva. Zkuste někdy místo obvyklé hladinky šnyt nebo mlíko. Rozdíl poznáte hned.


Hladinka

Vrchol umění čepování piva na jeden zátah. Pivo čepované „na hladinku“ je typické hustou krémovou pěnou. Pěna je, na rozdíl od suché „čepice“, mokrá a plná piva, na povrchu jemná a rovná. Pivo má čerstvou chuť.

hladinka

Šnyt

Šnyt neboli košt si rádi dopřávají výčepní po každém naražení nového sudu a tím ochutnají jeho kvalitu. Velice oblíbeným se stal i u štamgastů v dávných dobách, kteří si ho dávali vždy na konci návštěvy. Alternativa pro malé pivo.

snit

Mlíko

Sklenice naplněná na jeden zátah až po okraj pivní krémovou až smetanovou pěnou, která je pitelná a plná piva, na první pohled připomínající sklenici mléka. Má sladší chuť a nejlépe chutná na „ex“.

mliko

Tady jsem objevila lásku k pivu

„V Modrých dveřích pro mě začala cesta pivním světem. Byla jsem tu na brigádě, Marek mě přihlásil do soutěže v čepování piva a já jsem se rozhodla, že ji vyhraju. Dnes spolupracuji s pivovarem a školím ostatní výčepní u nás i v zahraničí.“

Marie Černá, Mistryně výčepní 2015

  • hvezda-sladku
Naše pivo :: Maruska

Modrý dveře jsou můj druhý domov

“Před 18 lety jsem začínal ve Dveřích za barem. Tam mě pořád najdete. Zároveň se starám o chod celé restaurace. Trávím tady hodně času a dokonce jsem si tu našel i manželku. Tahle hospoda je pro mě srdeční záležitost.”

Jiří George Beneš, provozní

  • hvezda-sladku
Naše pivo:: George